SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Franke
Fotboll
A-lag herr

Filip Siljander - Nyförvärv #5
2023-02-14 15:35

Nu är det äntligen klart med en hemvändare till. Det är Filip Siljander med bakgrund i Frankes ungdomslag som har skrivit på för säsong 2023. Filip kommer senast från en jättefin säsong i Friska Viljor i Division 2 Norrland. Han blev här framröstad till den seriens bästa mittfältare och bidrog med hela 17 mål för klubben. Tidigare klubbar som Filip har spelat för är IFK Osby, IFK Värnamo, Nässjö FF, Athletic Eskilstuna och Gottne IF. 

Så här säger Coach Osten om att Filip nu är klar:
"Vi är oerhört glada att Filip väljer att skriva på. Det är ett kvitto på att vi gör något bra här i Franke. Med Filip så får vi en erfaren spelare med rutin från högre divisioner. Han har en fin touch, bra driv med boll och är en bra avslutare. Så bli inte förvånad om han pangar in en massa mål i år."

Här några frågor till vårt nyförvärv.

1) Filip hur känns det att vara tillbaka på Råby IP? När spelade du här sist var det 2015 i ungdomslagen? Vilka var tränare då och är det någon kvar i Franke från det laget?
"Det känns hur bra som helst att vara tillbaka på Råby IP, man har många fina minnen härifrån. Stämmer var i Franke u15. Fredrik Ramström var tränare då, det är nog bara Calle idag som är kvar om jag inte glömmer någon."

2) Nu är du tillbaka i samma lag som din bror (Carl) igen. När spelade ni ihop senast och i vilken klubb?
"Vi spelade tillsammans i IFK Värnamo u19 det måste varit 2018 så det var några år senast."

3) Vilka är dina styrkor som spelare och vilken position spelar du helst på?
"Mina styrkor är min spelförståelse och passningsspel. Har även visat att jag har näsa för mål om man kollar på senaste säsongen. Har nog ingen favoritposition, kan spela alla positioner centralt beror lite på hur matchbilden ser ut och vart jag kan användas bäst."

4) Efter att ha spelat för klubbar i södra Sverige hamnade du i Norrland och Gottne och Friska Viljor. Hur kom det sig att det blev Norrlandsserien för dig?
"Jag fick en spricka i foten i AFC och efter bakslag så blev jag tvungen till operation. Efter ca 10 månader skadetid så kände att jag var tvungen att börja om lite och jag fick höra att fotbollen i Norrland drar sig till mycket intresse och det var ett bra skyltfönster för mig."

5) Vilka är dina personliga målsättningar med kommande säsong?
"Mina personliga målsättningar är att trumma vidare med formen som jag hade förra säsongen och hjälpa laget vinna matcher."

6) Hörde att du spelat under Jonas Thern ledning i IFK Värnamo. Hur var det? Höll han i träningar eller var han övergripande chef för satsningen där?
"Det var såklart jätteinspirerande, man lyssnade och hade stort förtroende för honom men tanke på hans fotbollskarriär. Han har varit lite både och. Jag hade han som U19 tränare en period sen blev han huvudtränare för a-laget när jag flyttades upp."

Återigen, jättekul att ha dig med på tåget Filip! Välkommen!

 

//Johan Kullman

Div 2 Norra Svealand, herr 2023
2023-01-30 23:02

Spelschema för serien börjar sätta sig och vi åker upp till Borlänge och premiärspelar mot Kvarnsveden 2:a april.

Hemmapremiären spelas den 8:e april och då gästas vi av FC Arlanda.
26 omgångar ska spelas och sista omgången spelas 22:a oktober.

 

Spelprogram - Västmanland (svenskfotboll.se)

 

 
Ali Sheikomar - kontraktsförlängning
2023-01-30 22:35

Nu kan vi presentera en till förlängning inför säsong 2023. Det Ali Sheikomar som har skrivit på nytt kontrakt. Ali var med oss redan förra säsongen och spelade i de fem avslutande matcherna i serien. Han visade då upp ett fint spel med flera framspelningar och två mål.

Ali gjorde debut i division 2 redan som 17-åring för Skiljebo och har många säsonger på den nivån. Han kommer att bli en viktig kugge i Frankes lagbygge med sin rutin och att han vet vad som krävs för att lyckas i division 2. 


1) Hej Ali, jättekul att ha med dig på resan. Vad är dina personlig mål med kommande säsong i Franketröjan?
"Kul att vara med.
Ett personligt mål jag har oavsett vart jag är, är att ständigt försöka utvecklas som person men som i detta fall även som fotbollsspelare. Men om man ska vara så rak som möjligt så är målet för säsongen att bidra med allt jag kan och lyfta Franke dit jag tycker att vi kan vara på. Rent poängmässigt är det svårt att säga för tillfället då det är något man får utvärdera efter säsongen helt enkelt."

2) Du gjorde ett inhopp som målvakt sist i Plåthallen!? Vilken position tycker du att det är roligast att spela på?
"Ja det stämmer. Den positionen som jag trivs allra bäst med är väl en offensiv mittfältare (10:a positionen). Känner mig trygg där och samtidigt fri. Så den positionen är roligast!"

3) År 2017 när du spelade för Västerås SK i U21 så var 6 st nuvarande lagkamrater med där också och spelade match. Kommer du ihåg vilka och kan du namnge dessa?
"Oj det minns jag tyvärr inte…"

Vi har kollat upp med hjälp av www.lagstatistik.se, det var Lucas, Snickars, Rasmus, Welén, Modi och Oscar D. Men det var många matcher så ej säkert om ni var på plan samtidigt.

4) Hörde att du har spelat futsal i år. Det är många från Franke som dubblerar här. Vem tycker du har sett vassast ut hittills på futsalplanen?
"Det stämmer bra, futsal är något jag tycker mycket om. Tyvärr blivit lite sånt senaste åren. Den vassaste i futsal som jag sett i år måste nog vara Oscar!"

5) Nu har vi kört igång med pass i Friidrottshallen och på First Class Gym. Vilket pass föredrar du? Du får ej välja Plåthallspasset.
"Den är tuff, hade såklart varit bollpassen som man föredragit. Men tycker att alla passen har en viktig roll i lagets utveckling för kommande säsong. Blir därför svårt att välja endast ett pass av de, men får nog bli First Class Gym passen. Mer variation där vilket gör det lite roligare."

6) Du har ju rätt många år bakom dig i Skiljebo. Hur kommer det att kännas att möta din gamla klubb i serien?
"Förväntansfull framförallt. Men samtidigt så är de som vilket annat lag som helst som vi kommer att spela mot. Enda skillnaden här är att jag har många vänner i laget och föreningen så kommer bli kul att tävla mot de.
Även fast Franke är nykomlingar för Div 2 i år tror jag att om pusselbitarna kommer på plats tror jag att det kan bli riktigt fint."

Nyförvärv #4 Carl Lindblad
2023-01-30 22:34

Efter fyra år i Västerås SKs akademi väljer nu Carl Lindblad att skriva på för IK Franke. Vi spelade en match mot Carl förra året i DM-finalen på Hamre och han var verkligen en spelare man lägger märke till. En bollsäker mittback som spelar med ett stort lugn och har fina uppspel. Det kommer att bli spännande att följa Carls fortsatta utveckling den här säsongen i division 2. 

1) Hej Carl och välkommen till IK Franke. Hur känns det att byta klubb och vad har du för första intryck av klubben och laget? 
"Hej, stort tack. De känns bra att byta klubb, lite speciellt såklart men är otroligt taggad på denna säsong. Mitt första intryck av klubben är att de är en välskött klubb med höga ambitioner. Mina första intryck av laget har bara vart positiva, ett lag som har höga ambitioner precis som klubben. Bra tempo på träningar, skönt snack i omklädningsrummet osv. Så mitt första intryck av klubben o laget har bara varit positiva."

2) Vilka är dina styrkor som spelare och vilken position föredrar du att spela på?
"Jag skulle säga att mina styrkor som spelare är att jag har en bra spelförståelse och en bra passningsfot, jag föredrar att spela som mittback."

3) Har du spelat med några av dina nya lagkamrater tidigare?
"Jag har spelat lite med några av de yngre killarna som Rylle, Linus, Casper, Liam och Philip."

4) Vilka är dina personliga målsättningar med kommande säsong?
"Mina personliga målsättningar för i år är att ta mig in i startelvan och etablera mig där."

5) Det är tidigt på försäsongen men är det någon spelare som har imponerat på träningarna hittills?
"Jag skulle vilja påstå att det är många som har imponerat på träningarna. Men dem som sticker ut mest anser jag är Dani, Modi och Oscar."

6) Är Västerås SK din första klubb eller spelade du i något annat lag innan?
"VSK är min första klubb som jag spelade i. Jag började spela där när jag va 5-6 år, sen spelade jag där fram till nu."

NK är klar för 2023!
2023-01-30 22:33

Nu är det klart att Alexander Nordström Käll (a.k.a NK) skriver på en säsong till för IK Franke.
Det blir NKs fjärde säsong för Franke och vi är jätteglada att han valt att förlänga ytterligare ett år med oss.

NK är en stabil spelare som är lugn och trygg med boll. Säsongen 2021 var han med i alla matchtrupper under året. Förra året var han borta första halvan av säsongen pga studier utomlands men avslutade säsongen starkt efter sommaren. NK har redan erfarenhet från spel i division två med Värmbols FC så han kommer att bidra med viktig rutin nu när vi tar klivet upp i tvåan.

1) Vilka är dina personliga mål med nästa säsong i Franketröjan?
"Att fortsätta utvecklas som spelare och bidra så mycket som möjligt till att laget fortsätter utvecklas."

2) Vilka är dina styrkor som spelare?
"Jag skulle nog säga spelet med bollen och spelförståelsen."

3) Två frågor om Frankes uppvärmningskvadde. Vem är bäst här i spelet och vem är den bästa domaren?
"Danne är nog bäst på kvadde och jag skulle säga att spelet flyter bäst med Gurra som domare. "

4) Det var rätt hårda gympass förra försäsongen. Vem tror du kommer att glänsa i år på First Class gymmet?
"Tror nog Rylle kommer göra bra ifrån sig på gymmet. Han har ju kört extra styrka efter träningarna på Råby. "

5) Du avslutade förra säsongen med kepsen (som spelarna ger till matchens lirare). Vem tippar du kommer att få den av dig i premiären?
"Jag hoppas att få ge den till Modi efter att han har avgjort premiären."

6) Du spelar ju även futsal för Agrons lag FC Romani. Tror du han har missat någon futsaltalang när han dammsugit omklädningsrummet efter spelare? I så fall vem?
"Agron är otrolig med allt han fixar med i både Franke och Romani. Han är också skicklig med sin spelarrekrytering. Jag tror en allroundspelare som Lucas skulle göra det bra i FC Romani."

Nyförvärv #3 - Philip Ansell
2023-01-30 22:32

Nu är det klart att Philip Ansell skriver på för IK Franke till nästa säsong. Han kommer närmast från Västerås SKs P19-lag. Philip har spelat 5 år i VSKs akademi och det är jättekul att han valt att fortsätta sin utveckling hos oss i Franke. Han är redan igång och drillas hårt av vår målvaktstränare Göran Svensson.

Här följer några frågor till Philip,

1) 2023 kommer att bli din första säsong med seniorfotboll. Hur känns det och varför blev valet IK Franke?
"Precis, 2023 blir mitt första år med seniorfotboll på fulltid och det känns väldigt spännande. Jag har under min tid i VSKs akademi fått prova på seniorfotboll från gång till gång, vilket var väldigt lärorikt för mig som ung målvakt. Eftersom allt går lite snabbare och är lite tuffare än i juniorlagen. Därför hoppas jag kunna utvecklas ytterligare här i Franke då jag kommer träna och spela matcher mot killar som är både större och starkare än mig själv. Att jag valde just Franke var för att ni gett förtroendet och möjligheter till yngre spelare att få spela seniorfotboll trots sin unga ålder. Dessutom är ni en klubb med ambitioner som vill spela fotboll på en hög nivå precis som mig själv. Att ni har en målvaktstränare var även väldigt viktig för mig. Därför ska jag och de andra målvakterna i truppen bli bättre så måste det finnas någon som kan hjälpa oss utvecklas, vilket jag är väldigt glad över att det finns. Allt detta kombinerat med ett otroligt gäng killar som välkomnat mig sedan första provträningen gjorde det här till ett lätt beslut för mig."

2) Har du spelat med eller mot några i truppen tidigare?
"Jag har spelat med några av de yngre killarna som Aron, Rylle, Liam, Casper och Linus i VSK och har även känt Elias Lütje sedan en längre tid tillbaks när vi spelade i Barkarö."

3) Vad har du för individuella målsättningar med nästa säsong?
"Min primära målsättning för säsongen är att ta mig in i startelvan och göra bra prestationer för laget så att vi håller oss kvar i serien. Som ung målvakt är det väldigt viktigt att få speltid för att kunna utvecklas och bli en ännu bättre målvakt, men även att få visa vad man kan."

4) Du har ju hunnit träna ett tag med oss nu i vinterkylan på Råby. Vem eller vilka i laget har de knepigaste avsluten under matchspelen?
"Det finns en mängd väldigt skickliga avslutare i truppen, men personligen skulle jag säga att det står mellan Oscar, Modi och Danni."

5) Vilka är dina styrkor som målvakt?
"Mina styrkor är framförallt min reaktionssnabbhet, min spänst och min kommunikation på planen."

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/3 14:30
2 - 3  
Sön 5/3 14:30
2 - 4  
Fre 3/3 21:00
Fre 3/3 18:00
Fre 3/3 17:00
Lör 25/2 13:00
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Träning, Råby IP, 20/03 18:00
Träning, Råby IP, 21/03 18:00
Träning, Råby IP, 24/03 16:30
Match, Tunavallen, 25/03 13:00
Frankecupen, Råby IP, 26/03 08:00
Träning, Råby IP, 27/03 18:00
Nyheter från föreningen
Hem, 09/03 15:17 
Hem, 28/02 12:00 
 
Våra sponsorer