BÖRJA SPELA FOTBOLL? KLICKA HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Franke
Fotboll
A-lag herr

Coach Talk med Carro
2023-07-29 16:48
Carro Larsson
Vi fick tag i Coach Carro ute på Råby efter ett träningspass i veckan och fick ett Coach Talk inför omstart i serien på söndag.
 
Hejsan Carro, nu har halva säsongen gått hur känns det att jobba på Råby med IK Franke?
Det har varit fantastiskt att komma tillbaka till klubben där allt startade. Det har både varit utmanande och utvecklande att få jobba tillsammans med resterande tränarkollegor och spelarna. Det är lite skillnader från hur jag jobbat tidigare men grabbarna är ett fantastiskt gäng att arbeta tillsammans med.   
 
Hur har träningarna varit efter sommaruppehållet? Är det någon eller några spelare som har sett extra taggade ut på träningarna?
Det är alltid speciellt att komma tillbaka efter ett uppehåll, lite extra sug att få lira igen men det brukar också ta någon dag innan det sätter sig. Träningarna har sett relativt bra ut, bortsett från några mindre skador som uppstått. Bra fokus, men önskar ändå lite mer intensitet för att komma upp i nivå. Tycker flera sticker ut och är taggade på sitt sätt, men tycker att Calle sett vass ut. 
 
Nu har äntligen det lagts nytt konstgräs på Råby IP. Vet att ni tränat mycket på naturgräs på sistone men har ni hunnit köra något pass på nya mattan?
Ja, man kan verkligen säga äntligen med ett nytt, fräscht och fint konstgräs. Vi har ännu inte kört något pass på planen dels för att den inte har varit 100% klar och dels för att förbereda oss för underlaget till söndag. Men naturgräs-planerna på Råby IP är riktigt fina nu efter ledigheten vilket har uppskattats. 
 
Skönt med lyxen att ha tre målvakter i träning jämfört med förra året då vi oftast bara hade en. Hur har målvakterna sett ut på träningarna?
Det är en fantastisk tillgång att få ha tre målvakter i träning. Alla tre målvakterna har sett taggade och engagerade ut under veckorna. Det är en hög konkurrens bland målvakterna vilket är givande för att även de ska ta några kliv framåt i utvecklingen. 

Hur förbereder ni truppen när det är bortamatch på en söndag? Är det några rutiner som ni alltid vill följa?
Det är inga speciella rutiner utöver andra veckor bortsett från att vi alltid tränar dagen innan match. 
 
Vad tycker du är viktigast att ha med och fokusera på den sista träningen inför match?
Energi och rätt mindset samt eventuell påminnelse och finslipning av det taktiska inför matchen. 
 
Kommer det att bli några förändringar i spelartruppen inför höstsäsongen? Vi har hört rykten om att det har varit några provspelare med på träningarna.
Inga större förändringar mer än att Filip Siljander valt att gå tillbaka till den norrländska klubben från föregående säsong. Vi har haft några spelare nere på träningarna, någon kommer vi kika lite närmare på men ingenting är klart ännu. 
 
I Augusti väntar Skövde AIK från SuperEttan i Svenska Cupen. Förstår att seriespel är prio ett men hur ser ert fokus ut på den matchen?
Just nu är vårt fokus på matchen mot FC Arlanda. Vi tar matchen mot Skövde AIK när vi närmar oss den. 
 
I morgon söndag väntar FC Arlanda, hemma var det en jämn match som vi förlorade med 2-1. Hur ser du på helgens match och motståndare?
Vi vet sedan tidigare att FC Arlanda är ett bra lag med individuella kvaliteter. Jag tror att det kommer bli en jämn match där psyket är det som jag tror kommer att avgöra. Att ge och skapa energi till och för varandra är a-o i höstsäsongens första match. 

Nyhetsarkiv
DM final2024-06-03 09:20
VLT Cupen 2024!2024-01-16 13:02
Välkommen Tackashi!2023-11-29 15:18
Kval till div 2!2023-10-25 08:26
Coach Talk med Carro2023-07-29 16:48
Coach Talk med Osten2023-05-13 08:37
Coach Talk med Osten2023-04-08 09:29
NK är klar för 2023!2023-01-30 22:33
Lucas skriver på!2023-01-30 22:30
 
Våra sponsorer