BÖRJA SPELA FOTBOLL? KLICKA HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Franke
Fotboll
A-lag herr

Spelare i fokus - Rasmus Lindemann
2023-05-26 12:38
Rasmus Lindemann

Hej Rasmus, tänkte ta pulsen på dig inför helgens viktiga match mot IFK Uppsala.

Hur känns stämningen i truppen nu i veckan efter förra helgens bortamatch på Gotland?

” Vi är extremt revanschsugna! Det har varit en bra träningsvecka och alla känns väldigt laddade inför lördag.”

Du haltade betänkligt förra matchen och klev av efter 60 minuter. Hur känns det i kroppen nu är du tillbaka till helgen?

” Det stämmer men vi hade 2 dagar ledigt efter matchen och träningsveckan har känts bra! Jag är 100% redo inför matchen.”

Hur har träningsveckan sett ut? Är det några spelare som har varit extra på hugget tycker du?

” Som sagt, det har märkts under träningsveckan att vi är revanschsugna. Tycker att alla spelare har lagt i en extra växel för att verkligen visa vad vi går för.”


Du gjorde din första säsong i IK Franke år 2019 då i division 3. Du är nu inne på din fjärde säsong här. Hur ser du på årets trupp jämfört med tidigare årgångar. Finns det några likheter som följer med Franke varje säsong?

” Det är många i och runt Franke som säger att detta är den bästa upplagan någonsin! Jag håller med, kan dock tycka att tidigare årgångar har haft lite mer spets men saknat den bredd vi har i truppen.”

Du har spelat mycket mittback det senaste två säsongerna. Men ibland tar du klivet upp på mittfältet. Vad är roligast med respektive position och vilken är din favorit?

” Jag trivs väldigt bra som mittback. Klart man saknar ibland att vara lite rivig på mittfältet och fylla på i box. Men i det stora hela trivs jag väldigt bra som mittback och försöker att utvecklas hela tiden i den ”nya” positionen som jag fått.”

Vem anser du har vassast teknik i dagens trupp? Finns det någon i tidigare årgångar som var ännu vassare?

” Ali har väldigt bra teknik. Tidigare årgångar ska De Carro och Almir nämnas, väldigt fina fötter! Sen ska man inte glömma bort Danne som kanske inte gjorde de mest spektakulära finterna men hade en otroligt fin bollbehandling.”

Vem i truppen har bäst kondis och slutar aldrig springa?

” På planen är det Liam, men under löpträningen på vintern ligger Calle i topp. Jag tror Liam behöver en boll att jaga :).”

Vilka spelare i dagens trupp har du spelat längst med?

” Svår fråga! Men måste vara Carl Snickars som jag både har spelat ungdomsfotboll och nu 3:e senior året tillsammans med. Annars har jag 4 år i Franke tillsammans med Welén, Calle och Torseng.”

Vad vet du om helgens motståndare IFK Uppsala? Är det någon spelare där som vi ska hålla ett extra öga på?

” Vi har bra koll på Uppsala! Ett spelande fotbollslag som vill hålla bollen på backen. Mer detaljer vill jag inte avslöja.”


Snart är det derbydags mot Skiljebo. Är det en match som alla andra eller blir man som spelare lite extra taggad inför en sådan match?

” Självklart är det alltid speciellt med ett derby. Roligt att få välkomna Skiljebo till Råby och hoppas att många Västeråsare vill komma och kika! Det var längesedan det var ett Västerås-derby i div 2.”

Hur förbereder du dig en matchdag när vi har hemmamatch på Råby?

” Kvällen innan brukar jag umgås med familjen och äta god mat. Mycket sömn och tanka på med vatten. Annars försöker jag göra dagarna så vanliga som möjligt. Försöker att inte tänka på matchen för tidigt utan spara den energin till det är dags.”

Vem i IK Franke tror du kommer att sluta säsongen med:
Mest mål?  ”Dani”
Mest målpass? ”Modi”
Flest varningar? ”Dani”
Flest kepsar (interna matchens lirare) ”Liam”

Lycka till nu i morgon!

”Tackar!”

 

 


Nyhetsarkiv
VLT Cupen 2024!2024-01-16 13:02
Välkommen Tackashi!2023-11-29 15:18
Kval till div 2!2023-10-25 08:26
Coach Talk med Carro2023-07-29 16:48
Coach Talk med Osten2023-05-13 08:37
Coach Talk med Osten2023-04-08 09:29
NK är klar för 2023!2023-01-30 22:33
Lucas skriver på!2023-01-30 22:30
 
Våra sponsorer