BÖRJA SPELA FOTBOLL? KLICKA HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Franke
Fotboll

Om klubben

För 80 år sedan så bildades IK Franke, en aktningsvärd ålder för vem som helst, men den här föreningen fortsätter sitt arbete med oförminskad styrka.
Dessa  år har naturligtvis varit fyllda med mycket idrott, men framför allt mycket kamratskap. För vi får ju inte glömma att lagidrott alltid har fostrat våra ungdomar i kamratskap, hänsynstagande och ansvarstagande. Många före detta idrottsmän och kvinnor vittnar om att efter deras karriärer tagit slut, är det just kamratskapen och lagkänslan man saknar.


Tusentals småttingar har genom åren börjat idrotta hos oss, de allra flesta spelar många år, några kommer snart på att det här inte var något för just dem och slutligen har vi en liten skara som lyckats nå det dem allra flesta bara kan drömma om, nämligen att bli proffs utomlands. Men glädjen som lyser i ansiktet hos 6-åringarna när dem får spela fotboll tillsammans, eller när man får göra just det där målet, när det inte finns några hinder alls för deras drömmar, den glädjen är så enorm att ingen kan vara oberörd av den.


Målsättningen har alltid varit att bedriva en så bra verksamhet som möjligt, för att ungdomarnas naturliga val av förening ska vara IK Franke. Vi ska i framtiden fortsätta vårt arbete med att ge alla förutsättningar för att utveckla sina fotbollsdrömmar, oavsett om drömmen handlar om att bli proffs, domare, ledare eller helt enkelt bara om få vara med om alla de bra sidor som finns inom lagidrotten.
Därför kommer alla ungdomar, även i framtiden, alltid att vara välkomna till vår verksamhet. Som den senaste ordförande i en lång rad av duktiga företrädare, så är jag stolt över vad vår klubb, dess ledare och ungdomar uträttar varje dag, året runt i ur och skur, på vägen att uppfylla nya drömmar.

 

Andreas Rydh
Ordförande IK Franke

 
Våra sponsorer