BÖRJA SPELA FOTBOLL? KLICKA HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Franke
Fotboll
A-lag herr

VLT Cupen 2024!
2024-01-16 13:02

Söndag 11 februari Hitachi Arena

 

Matchtid 1 x 45 min, vid oavgjort straffavgörande 1 x 1.

 

Block 1 HERR

10:00     IK Franke  -  IFK Västerås

11:00     Skiljebo SK  -  Västerås IK

12:00     Västerås IK   - IK Franke

 

Block 2 DAM

13:00     Skiljebo SK  -  IFK Västerås

14:00     IFK Västerås  -  Västerås IK

15:00     Västerås IK  -  Skiljebo SK

 

Block 3 HERR

16:00    IFK Västerås  -  Skiljebo SK

17:00    Västerås IK  -  IFK Västerås

18:00    IK Franke  -  Skiljebo SK

 

VLT sänder hela dagen från Hitachi Energi Arena.

 

Stadslagsmatch

 

Söndag 10 mars Hitachi Arena

Matchtid 2 x 45 min

15:00       Västerås/ VLT stadslag  - Västerås SK

 

Välkommen Tackashi!
2023-11-29 15:18

Huvudtränare Danne om nyförvärvet:

 

Spännande spelare med egenskaper som vi saknade lite ifjol. Bra fart, direkt och väldigt intensiv. Kommer passa in väldigt bra hos oss både fotbollsmässigt men också i omklädningsrummet!

 

Tackashi:

 

Jag kommer ha en väldigt lärorik säsong eftersom det är mitt första år i seniorspel, Jag längtar efter att säsongen ska starta igång jag är väldigt spel sugen. Förhoppningsvis kan jag bidra med poäng för att vi som lag ska uppnå en högre placering än förra säsongen. Extra roligt att komma tillbaka till Råby IP som är min hemma plan sen jag va liten, har spenderat mycket tid på denna plan.

Jag tror att vi har mycket att ge denna säsongen, det bara att ge 100% på alla matcher så tror jag på det här laget.

 

Vamos!

Albin Welén assisterande tränare 2024!
2023-11-24 12:55

Albin Welén kommer assistera och kliva in i Frankes ledarstab under säsongen 2024.

 

Huvudtränaren Danne Johansson:

 

”Jag och Albin har känt varandra länge och har under alla år här i Franke tillsammans bollat idéer och tankar. När han nu väljer att lägga spelarkarriären åt sidan fanns det inga frågetecken från min sida utan givet att få in honom i en ledarstab. Han har egenskaper som jag tror kommer komplettera mig väldigt bra.”

 

 

Albin om sin nya roll:

 

”Ser fram emot den här nya utmaningen är tacksam för att jag har fått möjligheten. Är ivrig att komma igång och hoppas att jag kan bidra till att Franke som klubb och spelarna tar nästa kliv”

 

Välkommen Albin! Vamos!

Daniel Johansson ny huvudtränare för IK Franke!
2023-11-22 15:26

Nu är det helt klart med huvudtränare för IK Frankes herrar!

 

Danne klev in och tog ansvaret för laget när det återstod en seriematch och visste att vi skulle spela negativt kval. Han fick med sig alla spelare och löste uppgiften brilliant vilket innebär att vi även spelar i div. 2 2024 också. Hans fotbollskunnande, engagemang, intresse för fotbollen och spelarutveckling och kommer bli spännande att följa. 

 

Dannes tankar om sin nya roll.

 

”Känns skönt att få allting klart skriftligt, nu vill man bara sätta igång och få alla bitar på plats! Nu börjar truppbygge men även en ledarstab ska på plats. Sen väntar vår fina långa försäsong i Sverige där vi tillsammans ska fortsätta bygga på det positiva från föregående säsonger men även försöka implementera lite nya tankar och idéer så att vi är väl förberedda på alla plan när serien och tävlingen drar igång!”

 

Vamos!

 

 

Kval till div 2!
2023-10-25 08:26

Motståndare, tid och plats för första matchen av två är spikad. 

 

Vi spelar om en plats i div.2 nästa säsong och det kommer att avgöras på två matcher via hemma och bortaspel.

 

Vi börjar på bortaplan och möter Forsbacka IK som första kvalomgången vann mot Gamla Uppsala. 

 

Söndagen den 29/10 17:00 på Gavlevallen i Gävle spelas matchen. 

 

Datum och tid för andra matchen på hemmaplan är inte spikad än men kommer iallafall att spelas helgen efter.

Coach Talk med Carro
2023-07-29 16:48
Carro Larsson
Vi fick tag i Coach Carro ute på Råby efter ett träningspass i veckan och fick ett Coach Talk inför omstart i serien på söndag.
 
Hejsan Carro, nu har halva säsongen gått hur känns det att jobba på Råby med IK Franke?
Det har varit fantastiskt att komma tillbaka till klubben där allt startade. Det har både varit utmanande och utvecklande att få jobba tillsammans med resterande tränarkollegor och spelarna. Det är lite skillnader från hur jag jobbat tidigare men grabbarna är ett fantastiskt gäng att arbeta tillsammans med.   
 
Hur har träningarna varit efter sommaruppehållet? Är det någon eller några spelare som har sett extra taggade ut på träningarna?
Det är alltid speciellt att komma tillbaka efter ett uppehåll, lite extra sug att få lira igen men det brukar också ta någon dag innan det sätter sig. Träningarna har sett relativt bra ut, bortsett från några mindre skador som uppstått. Bra fokus, men önskar ändå lite mer intensitet för att komma upp i nivå. Tycker flera sticker ut och är taggade på sitt sätt, men tycker att Calle sett vass ut. 
 
Nu har äntligen det lagts nytt konstgräs på Råby IP. Vet att ni tränat mycket på naturgräs på sistone men har ni hunnit köra något pass på nya mattan?
Ja, man kan verkligen säga äntligen med ett nytt, fräscht och fint konstgräs. Vi har ännu inte kört något pass på planen dels för att den inte har varit 100% klar och dels för att förbereda oss för underlaget till söndag. Men naturgräs-planerna på Råby IP är riktigt fina nu efter ledigheten vilket har uppskattats. 
 
Skönt med lyxen att ha tre målvakter i träning jämfört med förra året då vi oftast bara hade en. Hur har målvakterna sett ut på träningarna?
Det är en fantastisk tillgång att få ha tre målvakter i träning. Alla tre målvakterna har sett taggade och engagerade ut under veckorna. Det är en hög konkurrens bland målvakterna vilket är givande för att även de ska ta några kliv framåt i utvecklingen. 

Hur förbereder ni truppen när det är bortamatch på en söndag? Är det några rutiner som ni alltid vill följa?
Det är inga speciella rutiner utöver andra veckor bortsett från att vi alltid tränar dagen innan match. 
 
Vad tycker du är viktigast att ha med och fokusera på den sista träningen inför match?
Energi och rätt mindset samt eventuell påminnelse och finslipning av det taktiska inför matchen. 
 
Kommer det att bli några förändringar i spelartruppen inför höstsäsongen? Vi har hört rykten om att det har varit några provspelare med på träningarna.
Inga större förändringar mer än att Filip Siljander valt att gå tillbaka till den norrländska klubben från föregående säsong. Vi har haft några spelare nere på träningarna, någon kommer vi kika lite närmare på men ingenting är klart ännu. 
 
I Augusti väntar Skövde AIK från SuperEttan i Svenska Cupen. Förstår att seriespel är prio ett men hur ser ert fokus ut på den matchen?
Just nu är vårt fokus på matchen mot FC Arlanda. Vi tar matchen mot Skövde AIK när vi närmar oss den. 
 
I morgon söndag väntar FC Arlanda, hemma var det en jämn match som vi förlorade med 2-1. Hur ser du på helgens match och motståndare?
Vi vet sedan tidigare att FC Arlanda är ett bra lag med individuella kvaliteter. Jag tror att det kommer bli en jämn match där psyket är det som jag tror kommer att avgöra. Att ge och skapa energi till och för varandra är a-o i höstsäsongens första match. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/5 14:00
0 - 3  
Lör 18/5 16:00
0 - 2  
Sön 12/5 14:00
1 - 4  
Sön 5/5 13:00
1 - 1  
Tor 2/5 19:30
Sön 28/4 14:00
0 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer